- Budapesti séta / pestbudai séták -

Art Deco Budapest

Művészet, társadalom, életmód a két világháború közötti Budapesten


A sétajegy ára:

4 500 Ft

Vásárlás:

Art déco városi sétánkon különleges feladatra vállalkozunk: Budapest három kerületén át emeljük magasba tekintetünket, és merülünk el három évtized, az 1910-es, az 1920-as és az 1930-as évek építészetének csodáiban. Az építészetet történelemmel fűszerezzük: egykori fővárosi lakók bőrébe bújva ismerjük meg a ma (részben korai) art déco stílusuk miatt kiemelkedő épületek izgalmas történeteit, hogy ne csak lássuk, de át is éljük a korszak különleges hangulatát.
A két világháború közötti Budapest számtalan történetet tartogat. Sétánk során a VIII. kerületi Vas utcából indulva ismerkedünk meg hat art déco épület művészeti jelentőségével, csodálkozunk rá manzárdtetőikre, rizalitokra és pillérekre, megismerjük iskolák, színházak, biztosítóházak történeteit, és elkalandozunk egészen az V. kerületig.
Józsefváros, Erzsébetváros és Lipótváros utcáin kutatjuk majd Komor Marcell, Sándy Gyula, Wälder Gyula és Lajta Béla munkáit, hogy rajtuk keresztül megtudjuk, milyen módon kapcsolódnak az épületek és legendáik,  hogyan veszik ki részüket a városszerkezetből.
Bűnügyi regények, korabeli sajtócikkek vezetnek majd minket nyomra, amelyek segítségével illegális szerencsejátékok, meg nem épült sugárutak és elbontott kupolák rejtélyeit tárjuk fel. Megismerve általuk az 1920-as, 1930-as évek Budapestjének izgalmas arcát, a modern nagyváros pezsgő, néha razziáktól, néha nagy mulatságoktól hangos belvárosát.

 

SÉTA INFORMÁCIÓK:

Találkozó: Budapest, 1088, Kőfaragó utca – Vas utca sarka
Séta vége: Budapest, 1052, Szervita tér
Időtartam: kb. 140 perc, sík terepen megyünk
Sétavezető: Czímer Dalma szociológus, kulturális örökség szakember

Kérjük olvasd el a ‘Tudnivalók, felhasználási feltételek’ oldalt is!

Sétáinkon sétajegy vásárlásával (ami egyben regisztráció is), tudsz részt venni. 
Vásárolhatsz bankkártyával, PayPal-on keresztül, vagy banki átutalással. A bankkártyás vásárlás a Stripe biztonságos használatával történik.
(Amennyiban ajándékkártyával jönnél a sétára, kérjük emailben vedd fel velünk a kapcsolatot: hello@pestbudaisetak.hu )
A sétajegy megvásárlása egyben a sétára való helyfoglalást is jelenti.
Ha megvetted a sétajegyet, de mégsem tudsz eljönni a sétára, ezt jelezd nekünk email címünkön és egy alkalommal átfoglalhatod ugyanannak a sétának egy másik időpontjára.
A vásárlásról/helyfoglalásról visszaigazoló emailt kapsz (ez maga a sétajegy). Az emailt nem szükséges kinyomtatni. A vásárlásnál megadott adatokat elküldjük a sétavezetőnek. Ha a találkozási ponton bemondod nevedet vagy/és a rendelési számot, ezek alapján azonosítani tudja a helyfoglalást.
(A sétáról a séta időpontja előtti napon emlékeztető emailt is küldünk) 

- kapcsolat -

- kalandos budapesti séták -

BÁRMILYEN JELLEGŰ KÉRDÉSSEL, ÉSZREVÉTELLEL FORDULJ HOZZÁNK BIZALOMMAL ALÁBBI ELÉRHETŐSÉGEINKEN, ÖRÖMMEL VÁLASZOLUNK!

hello@pestbudaisetak.hu

+36.30.2020.641.

Mesélő Budapest / Pestbudai Séták 2022 / www.pestbudaisetak.hu /  Fotó: Pestbudai Séták, Fortepan / Idézet: Bereményi Géza

0
    0
    Kosár
    A kosár üres