- Budapesti séta / pestbudai séták -

Utazás Csikágóba!

Legendás történetek, városi pletykák és egykori lakók: séta a 7. kerületben


A sétajegy ára:

4 000 Ft

Vásárlás:

Mi a közös a nyomorban és a fényűzésben, a modernitásban és az elmaradottságban, Amerikában és Magyarországban? Csikágó!

Egy városrész, amely két év alatt nőtt ki a semmiből. Utcák, amelyek ma egyformaságukkal tévesztenek meg minket. Névtelen hősök, akik a magyar Csikágó házaiban nevelkedtek, egy méltatlanul elfeledett térség szabályos utcahálózatában bolyongtak a jeges után, és elérhetetlen, kalandos világként gondoltak a Városligetre.

Híres irodalmi alakok és korszakalkotó művészek vezetnek majd minket Külső-Erzsébetváros utcáin, ahol a nyomortól a luxusig kalandozunk, tömött, piszkos bérházak történeteit kutatjuk, és felidézzük a főváros egyik legelső „zöldmezős” beruházását. Sakktábla szerű utcaszerkezet, munkásszálló és iparnegyed a Keleti Pályaudvar közelében, ahol egyik leghíresebb művészünk, Róth Miksa is otthonra talált. A bűnözés és a prostitúció sötét bugyraitól a Bethlen tér keramitkockáiig sétálunk, híres iparművészek és irodalmárok nyomait keressük, hogy megértsük: hogyan jön létre a magyar Csikágó, mit jelent az építészet, az irodalom, a történelem számára a századforduló új városrészének megszületése? És legfőképp: mit jelent Budapestnek és a főváros lakóinak Külső-Erzsébetváros, a Dózsa György út, a Thököly út, a Rottenbiller utca és a Damjanich utca által határolt négyszög?

Egykori lakókról, legendás történetekről, üzletekről és városi pletykákról: utazzatok velünk a magyar Csikágóba!

SÉTA INFORMÁCIÓK:

Találkozó: Budapest, 1078, Nefelejcs utca-Marek József utca sarka  (Marek József utca 9.)
Séta vége: Budapest, 1076, Százház utcai park
Időtartam: kb. 120  perc, sík terepen megyünk
Sétavezető: Kolocz Dóra – történész, muzeológus

Kérjük olvasd el a ‘Tudnivalók, felhasználási feltételek’ oldalt is!

Sétáinkon sétajegy vásárlásával (ami egyben regisztráció is), tudsz részt venni. 
Vásárolhatsz bankkártyával, PayPal-on keresztül, vagy banki átutalással. A bankkártyás vásárlás a Stripe biztonságos használatával történik.
(Amennyiban ajándékkártyával jönnél a sétára, kérjük emailben vedd fel velünk a kapcsolatot: hello@pestbudaisetak.hu )
A sétajegy megvásárlása egyben a sétára való helyfoglalást is jelenti.
Ha megvetted a sétajegyet, de mégsem tudsz eljönni a sétára, ezt jelezd nekünk email címünkön és egy alkalommal átfoglalhatod ugyanannak a sétának egy másik időpontjára.
A vásárlásról/helyfoglalásról visszaigazoló emailt kapsz (ez maga a sétajegy). Az emailt nem szükséges kinyomtatni. A vásárlásnál megadott adatokat elküldjük a sétavezetőnek. Ha a találkozási ponton bemondod nevedet vagy/és a rendelési számot, ezek alapján azonosítani tudja a helyfoglalást.
(A sétáról a séta időpontja előtti napon emlékeztető emailt is küldünk) 

- kapcsolat -

- kalandos budapesti séták -

BÁRMILYEN JELLEGŰ KÉRDÉSSEL, ÉSZREVÉTELLEL FORDULJ HOZZÁNK BIZALOMMAL ALÁBBI ELÉRHETŐSÉGEINKEN, ÖRÖMMEL VÁLASZOLUNK!

hello@pestbudaisetak.hu

+36.30.2020.641.

Mesélő Budapest / Pestbudai Séták 2022 / www.pestbudaisetak.hu /  Fotó: Pestbudai Séták, Fortepan / Idézet: Bereményi Géza

0
    0
    Kosár
    A kosár üres